Intake laser inkt, pmu, mhp verwijderen

Om ervoor te zorgen dat u optimaal voorbereid bent op uw afspraak, willen we u graag vooraf informeren over de behandeling. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onze contactpagina. We streven ernaar om binnen 1 werkdag (of sneller) te reageren op al uw vragen en opmerkingen.


Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar
-
Beschikbaar
02
-
Geboekt
02
-
In behandeling
·
02
-
Gedeeltelijk geboekt


Beschrijving

Intake start picolaser behandeling tatoeage verwijderen: u heeft binnenkort een Picolaserbehandeling ingepland bij Sleeuwits Ink & More. Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent op uw afspraak, willen we u graag het volgende laten weten:

Intakegesprek:

Er vind op uw afspraak eerst een GGD intakegesprek plaats, uw id wordt gevraagd.
Na deze intake kan direct uw eerste behandeling plaatsvinden.
De intake, samen met de eerste behandeling, duurt 30 – 60 minuten. Tijdens deze intake wordt gekeken naar uw gezondheid, wensen, vragen en de tatoeage(s)
Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties.

Voorzorgsmaatregelen:

 Vanaf 3-4 weken voor de behandeling niet in de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes gebruiken.
 De week voor de behandeling niet scrubben en geen microdermabrasie of soortgelijke peeling op het tatoeagegebied toepassen.
 Het is belangrijk dat uw huid ongeveer de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling.
 Draag geen make-up (gezichtsbehandeling) of bodylotion op het tatoeagegebied.

Tijdens de laser behandeling:

Nadat de huid is gereinigd en de ogen beschermd zijn, worden laserpulsen gericht op de tatoeage. De Picolaserflits wordt uitsluitend geabsorbeerd door de inktdeeltjes, zonder schade aan te richten aan het omliggende weefsel. Zelden ondergaat de tatoeage-inkt een kleurverandering onder invloed van het laserlicht, wat de verwijdering bemoeilijkt. In dit geval kan het een uitdaging zijn om de tatoeage volledig te verwijderen. Belangrijk is dat deze behandeling geen negatieve invloed heeft op de huid of de gezondheid, waardoor het een veilige optie is.

Tijdens de behandeling kan er tijdelijke roodheid en lichte zwelling optreden, welke geleidelijk zal afnemen in de dagen na de behandeling.

Gedurende de behandeling draagt u een speciale laserbril om uw ogen te beschermen tegen het intense licht. Over het algemeen zijn de behandelingen goed te verdragen, en we zorgen voor periodieke koeling van het behandelde gebied. Als u bezorgd bent over gevoeligheid, kunt u van tevoren een verdovende crème bestellen. Het is aan te raden om de instructies voor het gebruik van deze crème voor uw afspraak door te nemen en rekening te houden met de inwerktijd van de verdovende crème. De duur van de behandeling hangt af van het te behandelen oppervlak. Enkele uren na de behandeling kan er een gevoel van zonnebrand op de huid aanwezig zijn, maar u mag dit verlichten door te koelen met een coldpack.

Na de laser behandeling:

U mag 4 weken geen zon op het behandelde gebied toelaten. Gaat u naar buiten met zonnig weer smeer dan met een sunblock (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie is namelijk aanwezig)!

Aantal behandelingen:

Er zijn gemiddeld 4 tot 8 behandelingen nodig om een tatoeage geheel te laten verdwijnen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren:

  • hoeveelheid en type inkt
  • diepte waarin de inkt zich bevindt
  • grote van de tatoeage
  • gebruikte kleuren
  • ouderdom van de tatoeage
  • gevoeligheid van de huid en huidtype

Het is helaas niet mogelijk om van te voren in te schatten of een tatoeage voor 100% verwijderd kan worden. Tussen de behandelingen zitten gemiddeld 8 tot 10 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om de losgeraakte inktdeeltjes af te voeren. Het is niet zo dat een tatoeage sneller verdwijnt als er sneller behandeld wordt. Sterker nog, de kans op pigmentatie en/of littekenweefsel kan daardoor toenemen. Te vroeg opnieuw behandelen op een te dunne huid kan littekenweefsel veroorzaken.

Bijwerkingen:

Het gebruik van onze Picolasertechniek voor tatoeageverwijdering is over het algemeen een veilige procedure. Het is echter belangrijk om te weten dat er altijd een kleine kans bestaat op bijwerkingen of huidreacties, die vaak niet van tevoren te voorspellen zijn. Hier zijn enkele mogelijke reacties:

  • Zwelling: Het behandelde gebied kan enige zwelling vertonen omdat het immuunsysteem geactiveerd wordt na de behandeling. Na verloop van tijd zal deze zwelling vanzelf afnemen zodra het lichaam beseft dat er geen reële bedreiging is. In zeldzame gevallen kan de zwelling aanhouden en leiden tot een onderhuidse ontstekingsreactie. Als dit gebeurt, neem dan contact op met uw huisarts.
  • Veranderingen in Pigmentatie: Bij uitzondering kan er hyperpigmentatie optreden (waarbij het behandelde gebied donkerder wordt) of hypopigmentatie (waarbij het behandelde gebied lichter blijft). Meestal verdwijnen deze pigmentveranderingen vanzelf na enkele maanden.
  • Littekenweefsel: Soms kan de huid littekenweefsel vormen als reactie op de laserbehandeling. Het is helaas niet mogelijk om dit van tevoren te voorspellen. Het ontstaan van littekenweefsel wordt voornamelijk bevorderd als er gekrast wordt aan jeukende korstjes of als blaren worden ingeprikt. Het beste resultaat wordt bereikt door de huid rustig te laten herstellen.
  • Oude tatoeages: Oudere, vervaagde tatoeages zijn doorgaans gemakkelijker te verwijderen. Het is echter belangrijk om te weten dat bij sommige oude tatoeages een ontstekingsreactie kan optreden in de diepere lagen van de huid. Dit kan gebeuren omdat het immuunsysteem de verpulverde inktdeeltjes als een bedreiging kan beschouwen, of vanwege een allergische reactie op vrijgekomen inktdeeltjes. Dit komt gelukkig zeer zelden voor, maar het is wel goed om hiervan op de hoogte te zijn. Het is namelijk moeilijk te voorspellen vanwege onbekende inktcomposities die destijds bij het zetten van de tatoeage zijn gebruikt.

Ontstekingsreactie:
Als je immuunsysteem de losgeschoten inkt of het behandelde gebied als bedreiging gaat zien kun je je ziek gaan voelen en soms zelfs koorts krijgen. Gelukkig komt dit zelden voor en is dit een extreme reactie van het lichaam. Heb je zo’n reactie; meld je dan meteen bij je huisarts.

Disclaimer:
Resultaten zijn afhankelijk van de soort inkt en diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij Sleeuwits Ink & More over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.

Direct na de behandeling

Lees onze nazorginstructie na de behandeling alles over het verzorgen van de behandelde huid en hoe je ervoor kan zorgen om lang plezier te hebben van je laser behandeling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.